Οικογενειακός Τουρισμός

Ο Γαλατάς, τα Μέθανα και γενικότερα η Τροιζηνία, βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 2,5 ώρες με το ferry boat ή με το αυτοκίνητό σας και αποτελούν πλέον κάθε χρόνο τον αγαπημένο προορισμό χιλιάδων επισκεπτών που μπορούν να πορευτούν στα ίχνη της ιστορίας, να εξερευνήσουν την πλούσια μνημειακή της τοπογραφία, να απολαύσουν τις φυσικές της ομορφιές και την παραδοσιακή φιλόξενη διάθεση της ντόπιας κοινωνίας.

 

Ετσι αποτελούν μία από τις πιο κατάλληλες περιοχές για Οικογενειακό Τουρισμό, αφού διατηρούν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που δεν υπάρχουν πια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Καταγάλανες θάλασσες, καταπράσινα τοπία, μονοπάτια, σπάνια χλωρίδα, πανίδα, παραδοσιακό χρώμα, απλότητα, ηρεμία και πολλά αξιοθέατα, αρχαιότητες, Μοναστήρια, Εκκλησίες, ξωκλήσια και Βυζαντινές Εκκλησίες με πανέμορφες αγιογραφίες.

 

Υπάρχουν πολλές μορφές ασφαλούς εναλλακτικού τουρισμού, κλειστές και ελεγχόμενες περιοχές, αμμουδερές και βοτσαλωτές παραλίες με αβαθή νερά. Έτσι οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών τους και να απολαμβάνουν εκτός από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η χερσόνησος, την ηρεμία και τις χαρές των διακοπών μαζί με τα παιδιά τους.

 

Ιστιοπλοϊα, σκι, "Κανόε Καγιάκ Ήρεμων νερών και σλάλομ", άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες, καταδύσεις, ψάρεμα, αγώνες Ποδοσφαίρου 5Χ5, Πινγκ πονγκ, Βόλευ, Μπάσκετ 3Χ3 και Σκάκι, είναι δραστηριότητες που θα βρείτε για τα παιδιά σας όλο το καλοκαίρι.

 

Επίσης με τις θειούχες ή χλωριονατριούχες Ιαματικές Πηγές των Μεθάνων ξεκουράζεστε, βελτιώνετε την υγεία σας και αποκτάτε ομορφιά και ευεξία, εσείς και η οικογένειά σας.

 

Τα τελευταία χρόνια ο οικογενειακός τουρισμός στη Τροιζηνία και στα Μέθανα έχει αυξηθεί γιατί εκτός από την γρήγορη πρόσβαση που υπάρχει με αυτοκίνητο, η περιοχή προσφέρει πολλά, όπως γράφουμε πιο πάνω, στον οικογενειακό τουρισμό και κυρίως πολύ οικονομικές και πολυήμερες διακοπές μπροστά στη θάλασσα και κοντά στην Αθήνα.

 

Οι αμμουδερές, βοτσαλωτές παραλίες, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, τα θαλάσσια παιχνίδια, το ψάρεμα και οι πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή εγγυάται αξέχαστες και μοναδικές οικογενειακές διακοπές στην Τροιζηνία και στα Μέθανα.