Θρησκευτικός Τουρισμός

Ο θρησκευτικός τουρισμός πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να επικοινωνήσουν με το Θεό και να έρθουν πιο κοντά στη θρηκεία και στην πίστη τους.

 

Ο Γαλατάς, η Τροιζηνία και η χερσόνησος των Μεθάνων είναι διάσπαρτη με Μοναστήρια και Εκκλησίες που υπάγονται στα χωριά, καθώς και στις μεγαλύτερες Ενορίες της. Υπάρχουν πολύ αξιόλογες Βυζαντινές Εκκλησίες με θαυμάσιες τοιχογραφίες, παλιές μεταβυζαντινές Εκκλησίες που αποτελούν ιερά εκκλησιαστικά κειμήλια και γραφικά ξωκλήσια από τα πολύ παλιά χρόνια, που προσφέρονται για ιερό προσκύνημα στους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού.

 

Έτσι ολόκληρη η περιοχή αποτελούν έναν ιδιαίτερο θρησκευτικό προορισμό για τους πιστούς οι οποίοι θέλουν να προσευχηθούν, εκφράζοντας το θρησκευτικό τους αίσθημα και τη βαθιά τους πίστη και αφοσίωση στο Θεό, σε ιερούς τόπους στους οποίους θα αισθανθούν ιδιαίτερη αγαλλίαση και ευλάβεια.

 

Παράλληλα τα ιστορικά Μοναστήρια και τα εκκλησάκια συνδέονται άμεσα με τον πολιτισμό, την παράδοση και τις τέχνες του τόπου στη σημερινή και στις παλαιότερες εποχές. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό λόγο που προτρέπει τους επισκέπτες να επισκέπτονται τα ιερά αξιοθέατα της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.

 

Άλλος ένας σημαντικός λόγος που παρακινεί τους πιστούς να έρθουν για θρησκευτικό τουρισμό είναι ο συνδυασμός της μοναδικής φυσικής ομορφιάς των τοπίων με τα ιδιαίτερα σημεία που βρίσκονται τα θρησκευτικά μνημεία. Σε ορισμένα από αυτά ο επισκέπτης οδηγείται μέσα από ξεχωριστά μονοπάτια και μοναδικές καταπράσινες διαδρομές.

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες στον εορτασμό πολλών Αγίων, οι επισκέπτες γίνονται μάρτυρες μοναδικών παραδόσεων και πανηγυριών, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο θέαμα.

 

Οι περισσότεροι επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού προέρχονται από την Ελλάδα. Σιγά σιγά, όμως αυξάνονται οι επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού και κυρίως τις ορθόδοξες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

 

Συνδυάστε όλες τις παραπάνω θρησκευτικές και πολιτιστικές εμπειρίες με πολύ οικονομικές διακοπές ταξιδεύοντας
κοντά στη θάλασσα, σε καταπράσινο περιβάλλον, στην περιοχή Τροιζηνίας-Μεθάνων.